На Іршавщині ремонтуватимуть дороги

На Іршавщині ремонтуватимуть дороги
470 тисяч гривень з обласного бюджету виділили на ремонт дороги сполученням Іршава-Великий Раковець-Білки-Осій- Ільниця в Іршавському районі.

 

За ці кошти мають заасфальтувати близько 500 метрів автошляху.  Про це повідомив депутат Закарпатської обласної ради від Єдиного Центру Петро Добромільський.

"Ця ділянка дороги - справжнє жахіття для водіїв. Під час поїздки по такому шляху варто готуватися до того, що пасажирами добряче потрясе. Колись обласна рада вже виділяла 120 тисяч гривень на цю дорогу і ремонт почався від греко-католицького собору в селі Білки, однак за ці гроші вдалося осилити тільки 90 метрів," - розповів депутат.

Незабаром ремонт автошляху продовжать, однак не завдяки державному фінансуванню. Кошти вкотре виділили з обласного бюджету.

"На попередній сесії ми виділили кошти на дорогу в Білках. Саме Білківська селищна рада буде виконавцем. В цьому присілку проходить дорога обласного значення, яка є об'їзною до міста Іршава через село Ільниця. Ще маємо проблему на вулиці Івана Франка у Білках - це теж об'їзна дорога на Раковець, Вільхівку. Кошти на це не виділялися, але зараз селищної радою розробляється проектна документація і я думаю, що ми будемо подавати запити і в обласну раду, і у фонд регіонального розвитку, щоб знайти фінансування і на цей відрізок дороги," - зазначив депутат.

За його словами, вулиці до ладу крок за кроком будуть приведені за рахунок місцевого бюджету, адже іншого способу немає, бо держава регіональними проблемами не цікавиться і не переймається станом доріг в областях. Уряд Яценюка, як відомо, на фінансування автошляхів призначив всього 2% від бюджету, а це навіть не крапля в морі.

"Завдяки вільному залишку коштів, який не використали в 2015 році нам вдасться відремонтувати важливу для Іршавського району ділянку дороги. При розподілі грошей нам з колегами з Єдиного Центру вдалося спрямувати їх для вирішення дорожньої проблеми в селі Білки. Виділені кошти обласною радою витратять тільки на асфальто-бетонну суміж та на техніку. Роботи з облаштування береться фінансувати сільська рада,"- підсумував Петро Добромільський.

Джерело: Mukachevo.net

 

07 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів