Україна не готова до НАТО

У Стамбулі відбулося засідання комісії Україна-НАТО на найвищому рівні. В засіданні взяли участь президенти Кучма, Буш, Ширак і канцлер Німеччини Шредер. Британський прем'єр Тоні Блер не був на засіданні.

 

Як сказав Бі-Бі-Сі один із членів української делегації після засідання, Тоні Блер запізнився і вибачився за запізнення перед президентом України. Розмова пана Блера і президента Кучми відбулася в кулуарах.

Відкриваючи засідання, генеральний секретар НАТО Яап Де Гооп Схеффер сказав, що "члени альянсу вітають прагнення України повною мірою інтегруватися в структури НАТО".

Після засідання комісії Україна-НАТО генеральний секретар альянсу сказав журналістам, що члени НАТО закликали Україну зміцнювати демократію, верховенство права, свободу слова та засобів масової інформації, а також - провести вільні і справедливі президентські вибори.

Яап Де Гооп Схеффер сказав, що на засіданні комісії відбулася "корисна, чесна, відверта" дискусія. Леонід Кучма, зі свого боку, сказав, що на саміті в Стамбулі закладено добрі підвалини для подальшої співпраці України та НАТО.

Щодо закликів демократизувати країну президент Кучма сказав:"Я повністю поділяю все, що сказав мій колега".

На запитання, коли Україна може стати членом НАТО і як на це може прореагувати Росія, президент Кучма на спільній прес-конференції зазначив: "Це питання не до мене, а до генерального секретаря - коли в нього на порядку денному буде стояти питання про членство Росії в НАТО."

Український президент додав:"Між Україною і НАТО ? дуже добрі конструктивні стосунки. Але той реальний розвиток і країни, і економіки, і громадянського суспільства, і виконання критеріїв щодо вступу до НАТО не дозволя? ні Україні, ні НАТО говорити про реальні дати вступу України до НАТО. У нас ? над чим працювати, а час розсудить, де, що і коли."

[a href="http://www.bbc.ua"]BBC[/a]

 

29 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів