Машини старі – вид заробітку новий!

Машини старі – вид заробітку новий!
Громадяни для переміщення цигарок використовують автомобілі, які не шкода. Такий висновок можна зробити з припинених днями на пунктах пропуску, що функціонують у зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС, спроб переміщення до країн Європейського Союзу 3660 пачок цигарок, інформують у відділі організації роботи ГУ ДФС у Закарпатській області.

 

Зокрема, через митний пост «Тиса» Закарпатської митниці ДФС українець на автомобілі «SKODA FELICIA» намагався перемістити 200 пачок цигарок. Громадянин Румунії через митний пост «Дякове» на «FORD MONDEO» намагався вивезти 580 пачок тютюнових виробів. Також громадянин Румунії через митний пост «Дяково» автомобілем «MERCEDES-BENZ» робить спробу перемістити через митний кордон України 950 пачок цигарок. Ще один громадянин Румунії, через митний пост «Солотвино» на автомобілі «NISSAN TERRANO» хотів перемістити 1930 пачок цигарок.

Спільним для всіх цих громадян, які порушували митні правила, є те, що для проходження митного контролю вони обирали «зелений коридор». При усному опитуванні всі заперечували наявність у них прихованих або обмежених для переміщення через державний кордон товарів. Також цікавим є той факт, що українець та три румуни для переміщення цигарок використовували автомобілі, найстаршому з яких 28 років, а найновішому – 19. Конструктивні порожнини цих автомобілів, за словами митників, легко піддаються до виготовлення тайників та приховування у них тютюнових виробів.

До Угорщини та Румунії громадяни намагались завезти сигарети вітчизняного виробництва, з акцизною маркою України, торгових марок BOND», «ROTHMANS», «STRONG» та цигарки «MARVEL» іноземного виробництва без акцизних марок. Орієнтовна вартість цигарок більше 20 тис. грн.

Дії співвітчизника та іноземців мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Щодо всіх чотирьох громадян складено протоколи про порушення митних правил, тютюнові вироби та автомобілі вилучено.

Митники скерують справи до суду, який і визначить міру покарання.

 

 

11 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів