До уваги краян! Будьте пильними

До уваги краян! Будьте пильними
З приходом весняно-літнього періоду зростає небезпека виникнення пожеж в лісових масивах, чагарниках, біля житлових будинків тощо. Щоб запобігти таким явищам, в національному природному парку «Синевир» розроблено цілий комплекс профілактичних заходів. Значна увага приділяється роз?яснювальній роботі серед населенням та відвідувачів, які приїжджають на відпочинок і подорожують лісовими урочищами. Про це інформує прес-служба НПП «Синевир».

 

Недбале поводження в лісі з вогнем може стати причиною загоряння рослин, кущів і цілих лісових масивів. З метою запобіганню виникненню лісових пожеж, і відповідно, завданню шкоди навколишньому середовищу, впродовж усього пожежонебезпечного періоду заплановано проведення спільних рейдів службою державної охорони нацпарку за участі Міжгірського РВ управління ДСНС, пожежно-рятувальної служби, правоохоронців та місцевих органів влади.

Варто знати, що весняні пали сухої трави є вкрай шкідливими, оскільки випалюють рослини, знищують комах, нерідко гнізда птахів, тварин. Грунти при палах не збагачуються, оскільки попіл є бідним на корисні елементи, до того ж не засвоюється грунтами, а в основному видувається вітрами. Дим цих багать містить отруйні речовини і при спалюванні в них іншого побутового сміття їх токсичність ще більше посилюється. Такі дії несуть загрозу навколишньому середовищу, завдають шкоди здоров’ю людей.

Звертаємо увагу на те, що самовільне випалювання рослинності або її залишків, пасовищ, ділянок із водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а також невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння – тягнуть за собою накладання штрафу.

Закликаємо всіх громадян бути пильними і дотримуватись правил пожежної безпеки.

 

11 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів