До Ужгорода завітала львівська письменниця Галина Рис

До Ужгорода завітала львівська письменниця Галина Рис
У рамках соціокультурного проекту "Все Закарпаття читає дітям" до студентів Природничо-гуманітарного коледжу УжНУ завітала Галина Рис.

 

Сьогодні до Ужгорода приїхала відома львівська письменниця Галина Рис. Письменниця, як і передбачено у рамках проекту, вголос зачитула уривок із своєї книги. Головне посилання від письменнці - це заклик молоді до читання та до проявів творчості.

Галина Рис багато розповідала і про себе. 

Уродженка Львова, вивчала книжкову графіку в Українській академії друкарства, після – англійську, іспанську й польську в Академії іноземних мов у Познані (Польща). Досі майже два роки навчалась на магістратурі у Вільному університеті Амстердама за фахом "Візуалізація літератури", а вже днями, завдяки міжнародному гранту, вирушить до Австралії, де теж продовжить дослідницьку діяльність у галузі літератури. Втім, активна Галина Рис не лише, як теоретик, а й як практик письменства: учасниця низки арт-проектів, літературних конкурсів і фестивалів, авторка п'яти книг для дітей і дорослих. 

До Ужгорода письменниця привезла два останні видання, надруковані в 2014 році – казкову повість для дітей "Подорож до Котанії" та роман у стилі магічного реалізму "Намалюй мене пташкою". 

Представники проекту майже цілу пару спілкувалися зі студентами та викладачами, відповідали на цікаві запитання про письменницьку творчість, розвиток сучасної літератури, актуальні питання викладання літератури у школах і вишах, навчання за кордоном, подорожі тощо.

Наостанок, від співорганізатора проекту – управління культури Закарпатської облдержадміністрації – дирекції коледжу вручили комплект книг білінгвальної серії видавництва "Знання", а слухачам – сувеніри. Декілька книг особисто від себе студентству подарували гості, - пише Управління культури Закарпатської ОДА .

 

11 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів