Закарпаття виробляє лише 7% потрібної йому електроенергії, а могло б ще й продавати

Закарпаття виробляє лише 7% потрібної йому електроенергії, а могло б ще й продавати
Про це у вівторок, 12 квітня, повідомив Едуард Маляр, директор департаменту ЖКГ, будівництва та інфраструктури Закарпатської ОДА.

 

«На Закарпатті у 2011 році завершено оптимізацію теплопостачання населених пунктів області та практично всіх переведено на автономні джерела опалення. На території України наша область була лідером у цьому питанні», - зазначив під час брифінгу Едуард Маляр.

За словами Маляра, на сьогоднішній день одним із пріоритетів області є енергозбереження.

Разом із тим, найбільшим споживачем енергоресурсів в  області є населення. Воно споживає 80,5% від усього газу та 56% електроенергії.

Як зауважив Едуард Маляр, за останні роки спостерігається загальне зменшення споживання природного газу, що пояснюється його раціональним використанням, запровадженням енергозберігаючих заходів як на виробництві, так і в побуті, переходом бюджетних установ та побутових споживачів на альтернативні газу енергоносії.  

Власне виробництво електроенергії у Закарпатській області за 2015 рік становить 128,8 млн. кВт. год., що складає 7,4% від загального споживання. Разом із тим, за словами Едуарда Маляра, енергетичний потенціал Закарпаття втричі перевищує споживчі потреби області. Мова йде про енергію води, сонця, вітру тощо.

uzhgorod.net.ua

 

12 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів