До уваги закарпатців! Діти – на дорозі

До уваги закарпатців! Діти – на дорозі
Усі ми багато разів на день перебуваємо на вулицях та дорогах тих міст, містечок і сіл, у яких живемо. Проте чи завжди пам’ятаємо, що, вийшовши за поріг домівки, стаємо учасниками дорожнього руху і заради своєї безпеки повинні орієнтуватись у складній ситуації на дорозі, самовільно приймати рішення.

 

Найчастіше через неуважність або незнання Правил дорожнього руху на вулицях в дорожньо-транспортних пригодах гинуть діти, а травми ДТП – найтяжчі.

Приміром, ДТП за участю неповнолітнього сталася обідньої пори в с. Крива Тячівського району. Автомобіль ВАЗ-2107, за кермом якого перебував 62-річний житель с. Новобарово, скоїв наїзд на малолітнього пішохода – 5-класника місцевої школи. Школяр раптово вибіг на дорогу, і водій «сімки» не встиг вчасно зреагувати.

На щастя, дитина жива. З переломом ноги хлопчика доставили в травматологію Тячівської лікарні. Машину затримано на спецмайданчик поліції. Експертиза засвідчила, що водій «сімки» був тверезий.

Тому, щоб попередити нещасні випадки на дорогах, треба знати ці правила і застосовувати їх:

- не вибігати на проїзну частину з тротуару, можна лише спокійно зійти, попередньо оцінивши ситуацію;

- ходити лише тротуарами, дотримуючись правої сторони, а якщо вони відсутні - по узбіччю, обов'язково повернувшись обличчям до транспорту, що рухається, - тоді не тільки водій бачитиме пішохода, а й пішохід - водія;

- не переходити дорогу на червоне світло незалежно від наявності на ній автомобілів;

- переходити дорогу можна лише у дозволених місцях - «зебра», підземних та надземний переходах;

- зібравшись переходити вулицю, спочатку подивитися ліворуч, а, дійшовши до середини, - праворуч;

- пам'ятайте, що причиною ДТП може стати не тільки наїзд автомобіля або мотоцикла, але й велосипеда. Нерідко саме велосипедисти є джерелом напруженості на вулицях, у дворах;

чітко визначте для себе межі території для прогулянок, вулиці переходьте тільки в групі з іншими пішоходами;

- у разі дорожньо-транспортної пригоди надавати можливу допомогу потерпілим і повідомити про пригоду міліцію.

На жаль, не всі добре знають ці правила й іноді нехтують ними. А тому щорічно на наших дорогах гинуть діти. Трапляються дорожньо-транспортні пригоди дуже часто у таких випадках, коли нібито нічого не загрожувало.

 

12 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів