Ціну на газ збираються підвищувати — міська влада хоче в Ужгороді економити

Ціну на газ збираються підвищувати — міська влада хоче в Ужгороді економити
Члени виконкому одноголосно погодили Програму енергоефективності Ужгорода на 2016-2017 рoки.

 

Програма розроблена з урахуванням основних напрямків державної політики у сфері енергозбереження та з метою зменшення рівня споживання енергетичних ресурсів на підприємствах, установах та організаціях, що належать комунальній власності міста та фінансуються за кошти міського бюджету.

Вона передбачає удосконалення енергозбереження для підвищення енергоефективності економіки та соціальної сфери. Програма розвиває, поглиблює та конкретизує основні напрями енергозбереження, включаючи як стратегічні питання енергозбереження, так і першочергові маловитратні заходи з урахуванням сучасних умов та перспектив економічного розвитку. Передбачається періодичне проведення аналізу ефективності заходів, виконаних за Програмою.

У рамках реалізації Програми буде розроблено та запроваджено систему енергетичного менеджменту у виконавчому комітеті Ужгородської міської ради. Розробка системи проходитиме у три етапи:

1. Стратегічна діагностика стану енергоспоживання будівель. Результат – визначення найбільш енергозатратних будівель, розрахунок потенціалу економії бюджетних коштів за рахунок оптимізації енергоспоживання будівлями.

2. Середньострокове планування енергоефективних заходів. Результат – розробка та складання плану організаційних та технічних заходів з енергоефективності, розрахунок економії бюджетних коштів внаслідок впровадження енергоефективних заходів.

3. Моніторинг виконання Програми – формування аналітичної бази даних щодо споживання енергетичних ресурсів з подальшим її використанням для контролю споживання енергоносіїв та досягнення результатів від впровадження енергоефективних заходів.

Згодом це Програму енергоефективності внесуть на розгляд сесії міської ради.

 

13 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів