В Ужгороді з'явиться інтерактивний екскурсовод

В Ужгороді з'явиться інтерактивний екскурсовод
Про появу інноваційного туристичного маршруту говорили сьогодні у міській раді.

 

Обговоення такої новинки відбулись сьогодні між мером Ужгорода Богданом Андрієвим та представників оператора мобільного зв’язку Vodafone.

Працівники Vodafone пропонують створити пішохідний туристичний маршрут, який об’єднає найцікавіші пам’ятки міста і всі бажаючі зможуть завантажити його на смартфон чи планшет.

Це передбачає розміщення на об’єктах у рамках маршрут кам’яних табличок із QR-кодом. На смартфон чи планшет завантажується безкоштовна і невелика за обсягом споживаних ресурсів програма для сканування і при наведенні смартфону на табличку людина тут же отримає всю інформацію – карту Ужгорода, опис пам’яток, аудіо, фото та відео контент.

Подібні проекти вже реалізовані у Полтаві та Чернівцях.

На зустрічі у міській раді обговорили, які саме кроки повинна зробити для втілення ідеї міська влада.

Представники оператора зв’язку наголосили, що туристичний маршрут – лише один із елементів концепції “розумного міста” (Smart city), яка полягає в розвитку міської інфраструктури за рахунок інтеграції інформаційних та комунікаційних технологій.

Уже напрацьовані можливості для управління, з допомогою таких технологій, міським вуличним освітленням, системою паркування, рухом транспорту, торгівлею, бізнесом, “швидкою допомогою” , інформують у прес-службі міської ради.

 

13 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів