Правила пожежної безпеки від берегівських рятувальників

Правила пожежної безпеки від берегівських рятувальників
У Берегові організували пожежно-профілактичні відпрацювання, у зв'язку із зростанням кількості пожеж.

 

Коли вцілому на Закарпатті спостерігається зменшення кількості пожеж (410 випадків у 2016 році проти 683 у 2015-му), на Берегівщині склалася протилежна ситуація. Із початку цього року тут трапилося 24 пожежі, тоді як за аналогічний період минулоріч виникло тільки 18 загорань. Відтак надзвичайно актуальним для району стала організація пожежно-профілактичних відпрацювань. 13 квітня такий захід відбувся у с. Вари. До його проведення долучилися співробітники Берегівського міськрайонного відділу ДСНС, правоохоронці й активісти сільської ради.

Під час відпрацювання рятувальники обійшли житловий сектор населеного пункту, відвідавши понад 250 господарств. При цьому представники Держслужби з надзвичайних ситуацій поспілкувалися з чотирма сотнями громадян. Людям у черговий раз нагадали правила пожежної безпеки в побуті й застерегли від небезпек весняно-літнього періоду. Зокрема, мешканцям села наголосили на забороні спалювання сухої рослинності й описали, якої шкоди завдає така поведінка. Ці ж питання рятувальники обговорили з приватними підприємцями, що працюють на території с. Вари.

Традиційно «на десерт» співробітники оперативно-рятувальної служби залишили розмову з найменшими мешканцями села. Бійці ДСНС навідалися до місцевих загальноосвітньої школи й дитячого садочка. Використовуючи ілюстративні матеріали, дітям роз’яснили, як правильно поводитися з вогнем і що робити, коли невинні на перший погляд пустощі переросли в пожежу. Дітлахи ж, у свою чергу, пообіцяли суворо дотримуватися усіх рекомендацій рятувальників.

 ДСНС України у Закарпатській області

 

13 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів