В Ужгороді розповідали, куди і в старості не пізно по романтику, пригоди і не тільки

В Ужгороді розповідали, куди і в старості не пізно по романтику, пригоди і не тільки
12 квітня, у 95-ий ювілей крайової націоналістичної організації, у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Ф.Потушняка в Ужгороді пластуни області розповіли про національну скаутську організацію України і переконували, що волонтером пласту можна стати і в зрілому віці.

 

Популяризували спосіб життя скаутів та агітували до вступу в ігровій формі. Команди «Лісові мавки», «Ті, що греблі рвуть», «Лісові чорти» ділилися своїми поглядами на волонтерство, спростовували стереотипи про пластунів тощо.

Презентували організацію голова осередку на Закарпатті Людмила Лівак та скаут Ірина Шевчук, використовуючи відео та наочні приклади.

Виявляється, у «Пласт» можна вступати з 6 років і у будь-якому віці. Скаут – це спосіб життя, тому колишніх пластунів не буває, – запевняли організатори.

Завдання скаутів – виховати добрих людей, відповідальних громадян, які приносять користь суспільству. «Пласт» розвиває лідерство, творчі здібності, фізичну підготовку, вірність традиціям. За словами пластунів, вони є патріотами, вірні Україні, Богу та традиціям, а ще сповідують 14 заповідей «людяності» і ведуть здоровий спосіб життя.

У «Пласті» може знайти себе кожен і обрати одну з 10 спеціалізацій – водний чи піший, кінний туризм, еко-, велотуризм, скелелазіння, військову підготовку тощо. Скаути можуть бути виховниками, інструкторами, адміністраторами, реалізовувати соціальні проекти тощо.

Пластуни щотижня займаються з дітьми, регулярно влаштовують табори, реалізовують масштабні проекти (наприклад Всеукраїнську акцію «Зробимо Україну чистою») тощо.

Наприкінці зустрічі всі охочі мали змогу заповнити анкету та долучитися до скаутів. Бо це – романтика, пригоди, саморозвиток, цікаве середовище, міжнародні проекти тощо.

uzhgorod.net.ua

 

 

13 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів