Ужгородці відтепер мають право на електронну петицію

Ужгородці відтепер мають право на електронну петицію
Електронна петиція до Ужгородської міської ради розглядається за умови збору на її підтримку протягом 20 днів з дня її оприлюднення не менш ніж 250 підписів громадян (мешканців).

 

Для створення електронної петиції до Ужгородської міської ради її автор (ініціатор) заповнює спеціальну форму на офіційному веб-сайті Ужгородської міської ради та розміщує текст електронної петиції. У петиції має бути викладено суть звернення, зазначено прізвище, ім’я, по-батькові автора (ініціатора) електронної петиції, адресу електронної пошти.

На веб-сайті відповідного органу або громадського об’єднання, що здійснює збір підписів, обов’язково зазначаються дата початку збору підписів та інформація щодо загальної кількості та переліку осіб, які підписали електронну петицію.

Петиція, яка відповідає встановленим вимогам, оприлюднюється на веб-сайті міської ради протягом двох робочих днів з дня надсилання її автором (ініціатором) після перевірки відділом роботи із зверненнями громадян виконавчого комітету Ужгородської міської ради на відповідність вимогам, встановленим законодавством та цим Положенням.

Петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як колективне звернення громадян відповідно до Закону України "Про звернення громадян". 

Петиція, яка протягом установленого строку набрала необхідну кількість підписів на її підтримку, не пізніше наступного дня після набрання необхідної кількості підписів надсилається громадським об'єднанням Ужгородській міській раді . Інформація про початок розгляду електронної петиції оприлюднюється на офіційному веб-сайті міської ради не пізніш як через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів, а в разі отримання Петиції від громадського об’єднання — не пізніш як через два робочі дні. Міський голова – не пізніше, ніж через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на підтримку електронної петиції надає доручення щодо розгляду петиції.

Розгляд Петиції здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

 

14 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів