«Чорнобильці» також хочуть бути присутніми на сесії і виконкомі, тільки по своїх питаннях

«Чорнобильці» також хочуть бути присутніми на сесії і виконкомі, тільки по своїх питаннях
Як відомо, в цьому році виповнюється 30 років із дня аварії на ЧАЕС і це ще один привід системно підійти до вирішення проблем людей, які безпосередньо зіткнулися з цією трагедією. Для цього міський голова Ужгорода Богдан Андріїв та його заступник Олександр Білак зустрілися з представниками міської організації ГО “Союз Чорнобиль України”.

 

Цього року на фінансування з міського бюджету для потреб організації передбачено 20 тисяч гривень (наразі вже виділено 13 400), проте чорнобильці просили керівників міста знайти можливість збільшити фінансування.

Уже подані списки родин учасників ліквідації наслідків аварії, які найбільше потребують капітального ремонту житла. Влада виділила для цього 50 тисяч гривень. Окрім того, ще 20 тисяч виділять для надання матеріальних допомог, які люди отримають вже  наступного тижня.

Піднімали і питання виділення квартир, однак, як відомо, міська влада не має свого житлового фонду, однак буде працювати і для вирішення цього питання. З’ясовували і щодо виділення земельних ділянок, відтак Богдан Андріїв дав доручення керівнику земельного відділу знайти можливість хоча б для першочергового забезпечення.  Проблемою нині є і працевлаштування, тому керівників міста просили сприяти, щоб у бюджетних структурах та закладах при реорганізаціях, ліквідації підприємств, скороченні чисельності або штату надавалося переважне право збереження робочих місць для чорнобильців.

Були також прохання назвати площу, сквер чи вулицю в Ужгороді на честь Героїв Чорнобиля.

Присутні на зустрічі домовилися з керівниками міської влади, щоб правління ужгородської організації ГО “Союз Чорнобиль України” запрошували на сесії та засідання виконкому, на яких вирішуються питання, що стосуються чорнобильців.

До відзначення річниці міська влада нагородить найбільш активних членів “Союзу”, а також клопотатиме про нагородження ще кількох перед  обласною владою Закарпаття.

 

15 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів