Геннадій Москаль: Турист хоче не тільки гарні видовища, а й добротні дороги

Геннадій Москаль: Турист хоче не тільки гарні видовища, а й добротні дороги
Губернатор Закарпаття проінспектував будівництво дороги, яка вже скоро з’єднає Колочаву і Усть-Чорну, а також Міжгірський та Сколівський (Львівська область) райони.

 

– Геннадіє Геннадійовичу, з вашим приходом  на  Закарпаття  на Міжгірщині  у цей, скажемо, нелегкий час,   будуються два важливі   об’єкти  – будівництво дороги, що з’єднує  Колочаву  та Усть-Чорну (Тячівщина), а також Міжгірський (Н. Студений)  та  Сколівський (Хащованя) райони.  Що скажете з цього приводу?

– На Закарпатті, в тому числі і на Міжгірщині  добре розвивається туристична галузь. А як нам відомо, турист  хоче не тільки гарні видовища, а й добротні дороги, яких поки що у нас бракує. Ось сьогодні ми побачили  дорогу, яка вже скоро з’єднає Колочаву і Усть-Чорну. Таке сполучення  значно полегшить життя місцевого населення з обидвох сторін. Чимало колочавців живе в сусідній Усть-Чорній. Щоб відвідати рідних доводиться долати понад сотню кілометрів  через Тячів, в той час, як відновлена дорога буде протяжністю  якихось  3 км. Треба пам’ятати й те,  що цей відрізок шляху позитивно позначиться й на туристичній галузі. Адже з Колочави, де туризм вже добре розвинений,  туристи легко зможуть добратися до сусідньої Тячівщини.

З’єднає туристична дорога і інші два райони – Міжгірський та Сколівський. Як бачимо, роботи йдуть повним ходом. До такого рішення я прийшов після звернення до мене керівництва Львівської ОДА  з пропозицією  з’єднати ці два райони  задля їх туристичного розвитку. Ця дорога значно скоротить відстань  і час.  Адже тепер, щоб потрапити з Славського в Пилипець  треба здолати автотрасою більше ста км., а новою дорогою  близько 20 км.  

– Якщо вже мова пішла про дороги, то що скажете про відрізок шляху, що веде до Синевирського озера? Знаємо, що ви посприяли  у  виділенні  на ці потреби 9 млн. грн. 

– Ну,  скажімо,  Синевирське озеро справді манить туриста. Та й на цій території розмістився ще один об’єкт, цікавий для заїжджого люду – реабілітаційний центр  для  бурих ведмедів.  Не треба забувати і про обласний фестиваль «На Синевир трембіти кличуть». Тому й будемо будувати цю дорогу  за державні кошти  регіонального розвитку. Сподіваюся, що до кінця поточного року вона вже буде  зроблена.

– Геннадіє Геннадійовичу, хочу продовжити тему  фестивалів. Скажіть, будь ласка,  чи правда, що районний фестиваль «Проводи отар на полонини» вже в цьому році буде в іншому статусі?

– Так, однозначно.  Цей  традиційний фестиваль, як і попередній, проводитиметься  в травні на обласному рівні. І я вважаю, що таке рішення не буде  проблемним для міжгірців, а навпаки. Адже його рівень підвищиться. 

«Міжгір’я онлайн»

 

15 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів