Лісництво на Закарпатті заполонили незвичні мігранти з Польщі

Лісництво на Закарпатті заполонили  незвичні мігранти з Польщі
Тут їх не бачили щонайменше 7 років

 

Директор ДП «Воловецьке ЛГ» Василь Росол розповідає, що декілька тижнів тому лісівники помітили на території Пашківського лісництва декілька сімей бобриків: «Нещодавно ми дійсно побачили декілька сімей бобриків. Скоріше за все Пашківське лісництво освоїли бобри-мігранти з Польщі й згодом їх буде набагато більше, адже зазвичай вони впевнено заселяють водойми і прибережні фітоценози навіть у самих багатолюдних місцях, пристосовуючись до багатьох видів господарської діяльності людини, а за сприятливих умов набагато швидше збільшують свою популяцію».

Як повідомила прес-служба Закарпатського ОУЛМГ, Василь Росол запевняє: якщо у Пашківцях завелися бобри, значить, з екологією все гаразд і водойми чисті.

«Бобри – дуже розумні тварини. Так що якщо вони оселилися в Пашківцях, значить, водоймища не перетворяться на болото – адже вони цього не дозволять, їм потрібна вода. Взагалі бобриків майже не спостерігалося на Воловеччині майже сім років. І їх поява у наших лісах тільки радує», – говорить Василь Росол.

 

 

 

16 квітня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів