Закарпатським водіям на замітку: не сплатили штраф протягом двох тижнів, втратите вдвічі більше

Закарпатським водіям на замітку: не сплатили штраф протягом двох тижнів, втратите вдвічі більше
Усе, що вам потрібно знати про штрафи за ПДР та дії патрульної поліції

 

Сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху чи судитися з патрульною поліцією - справа сумління водія

У більшості міст України вже почала працювати нова патрульна поліція, яка дуже активно взялася за порушників правил дорожнього руху. Щодня патрульні виписують кілька десятків штрафів. Де їх потрібно оплачувати? У який термін? Чи можна оскаржити дії патрульних інспекторів?

Подробиці газеті "Експрес" розповів тимчасовий виконувач обов’язків заступника начальника міського управління патрульної поліції лейтенант Олег Сороковий.

- Де водії можуть сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху?

- Коли патрульний інспектор виносить водію постанову за порушення ПДР, то на печатці цього документа чітко вказані реквізити для оплати. Тому особа може звернутися у будь-яке відділення банку, надати цю інформацію та заплатити штраф.

- У який період це потрібно зробити? Чи передбачені штрафи за невчасну сплату?

- Потрібно оплатити штраф протягом 15 днів. Якщо ж цього не зробити, сума автоматично подвоюється і справу віддають до виконавчої служби, яка надалі займатиметься стягненням штрафу. Винятком є лише ситуація, коли людина оскаржує постанову в законному порядку. Тоді потрібно заплатити штраф упродовж 15-ти днів із дня відмови в оскарженні постанови.

- Що робити водієві, якщо його автівку евакуювали?

- Інспектори мають залишити повідомлення про евакуйований автомобіль, у якому міститься інформація про підрозділ поліції, в який необхідно звернутися для повернення авто. У підрозділі стосовно водія винесуть постанову про притягнення до адміністративної відповідальності та перевірять автівку по всіх наявних базах. Після цього особа звертається на арештмайданчик для отримання автомобіля. Найбільш поширеним правопорушенням є паркування, яке перешкоджає руху транспорту. За нього потрібно сплатити 510 гривень штрафу.

- Якщо водії не згодні з сумою штрафу, куди їм звертатися, щоб опротестувати дії поліцейських?

- Постанову про порушення кожен може оскаржити в суді за місцем проживання, або за місцем здійснення правопорушення. Також можна прийти в поліцію і написати скаргу, або ж зателефонувати на 102.

Юля ТОМЧИШИН

 

16 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів