Зняття готівки з карток банки блокуватимуть. Іноді для отримання грошей доведеться збирати довідки

Зняття готівки з карток банки блокуватимуть. Іноді для отримання грошей доведеться збирати довідки
Нацбанк вимагає від банків ретельніше проводити фінансовий моніторинг карткових операцій українських компаній і простих громадян. А саме, заморожувати рух грошей по рахунках і блокувати зняття готівки в банкоматах і касах.

 

Про це йдеться в телеграмі НБУ.

Працівники Нацбанку повідомили, що останнім часом збільшується кількість операцій по зняттю готівки. У моніторингу врахували показники минулого року. 

За новими правилами, банк блокуватиме карткові рахунки під час зняття коштів.

"Банк повинен спочатку зупинити рух по рахунку. Аби не дати людині, яка отримала велику суму грошей, ні перевести її далі, ні зняти в банкоматі або через касу. Потім зв'язатися з власником рахунку і запитати у нього детальну інформацію про мету такої проводки. Якщо людина повідомить, що компанія виділила йому матеріальну допомогу для лікування, то він має надати адресу медустанови і рахунок за послуги. Тільки якщо банк отримає всі ці документи, то розблокує рахунок. І дозволить перевести гроші за призначенням або зняти їх готівкою", — пояснив директор департаменту казначейства Євробанку Василь Невмержицький.

Банкіри говорять, що будуть дотримуватися інструкцій Нацбанку.

"Банки, звичайно ж, будуть виконувати нові детальні інструкції регулятора. Тому клієнтам потрібно бути готовими до того, що їм задаватимуть більше питань. І на звичні проводки може знадобитися трохи більше часу. Але якщо операції не схемні і пройдуть фінансовий моніторинг, то будуть проводитися банком", — запевнив член правління Промінвестбанку Владислав Кравець.

Однак це точно подовжить час операції. Платежі і видача готівки будуть займати більше часу. Імпортерами займуться силовики. У той же час імпортерам стане ще складніше отримати дозвіл Нацбанку на покупку валюти на міжбанку. З 14 квітня НБУ при видачі компанії або банку дозволу на купівлю безготівкового долара або євро має право запитувати додаткову інформацію про покупця і його контракти у держструктурах, в тому числі і силових.

Джерело: gazeta.ua  

 

17 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів