Вчора у міській раді Ужгорода розглядали скаргу журналістки

Вчора у міській раді Ужгорода розглядали скаргу журналістки
За її словами, вона розмовляла телефоном, зайшла в автобус, передала гроші за проїзд, а водій грубо зробив їй зауваження, щоб припинила говорити. Автобус при цьому не перебував у русі, тому водія вона не відволікала від ситуації на дорозі.

 

Дівчина, яка теж прийшла на розгляд скарги, розповіла, що часто їздить із роботи цим автобусом і водій зазвичай поводиться ввічливо, тоді ж його роздратувала надто голосна розмова.

У тому ж автобусі випадково був член конкурсного комітету міської ради із визначення нових перевізників, який представляв громадських активістів Ужгорода, Віталій Грегор. Він зазначив, що неправі обоє учасників конфлікту, але, на його погляд, більше рації мав водій. Про це ж розмовляли й інші пасажири.

Сьогодні, після обміну взаємними претензіями, начальник відділу транспорту, державних закупівель та зв’язку міськради Петро Бобик наголосив: постанова уряду про правила надання послуг у пасажирському транспорті від 18 лютого 1997 року передбачає лише єдиний пункт, який бодай приблизно можна застосувати до цієї ситуації – пасажирам заборонено порушувати громадський порядок, однак навряд чи аж про це йшлося у випадку, який розглядається.

Зрештою перший заступник міського голови Ужгорода Іштван Цап підсумував: перше правило у сфері надання послуг – клієнт завжди правий. Хоча робота у водіїв справді непроста, вимагає сталевих нервів, увесь день доводиться мати справу з різними людьми, іноді вони ведуть себе, щонайменше, некоректно.

Оскільки конфлікт не підпадає під “букву закону”, а є на межі морально-етичних понять, прийняли рішення винести наразі зауваження водію, висловили сподівання, що це стане ще одним приводом для перевізника провести з усіма шоферами роз’яснювальну роботу, зокрема, про правила спілкування з пасажирами. На запитання, чи може міська влада заборонити спілкування телефоном в автобусах, водієві пояснили, що діяти можна лише в рамках законів, а таке нічим не передбачено.

За словами Петра Бобика, з початку роботи міських автобусів за умовами нового конкурсу після скарг більше не працюють уже 7 водіїв.

 

19 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів