45 мільйонів спрямували закарпатці на підтримку української армії

45 мільйонів спрямували закарпатці на підтримку української армії
З початку 2016 року, станом на сьогодні, платники податків Закарпаття сплатили до Державного бюджету 44,3 млн грн військового збору. Минулого року протягом аналогічного періоду сума надходжень «патріотичного» податку склала 33,8 млн грн.

 

Фахівці органів ДФС переконані, що стабільне надходження збору свідчить про високу відповідальність і сумлінність платників податків області, які зобов’язані перераховувати з доходів фізичних осіб 1,5% на реформування української армії.

Відтак у Головному управлінні ДФС у Закарпатській області звертають увагу, що громадяни – платники податків під час декларування доходів за 2015 рік у декларації про майновий стан і доходи розраховують суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та з військового збору.

При цьому, слід враховувати, що відповідно до підпункту 1.7 пункту 161 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України, з внесеними змінами та доповненнями, звільняються від оподаткування військовим збором доходи, що згідно з нормами Податкового кодексу не включаються до загального оподатковуваного доходу фізичних осіб (не підлягають оподаткуванню, оподатковуються за нульовою ставкою), крім доходів, зазначених у підпунктах: 165.1.2, 165.1.18, 165.1.25, 165.1.52 пункту 165.1 статті 165 цього Кодексу.

Разом з тим, тимчасово, на період проведення антитерористичної операції, не підлягають оподаткування військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та працівників Збройних сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб, на період їх безпосередньої участі в АТО.

Порядок підтвердження статусу зазначених осіб з метою застосування пільги з оподаткування військовим збором визначається Кабінетом Міністрів України.

Відділ організації роботи

ГУ ДФС у Закарпатській області

 

20 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів