Найгірші в країні: Закарпаття досі не затвердило Перспективний план для подальшої децентралізації

Найгірші в країні: Закарпаття досі не затвердило Перспективний план для подальшої децентралізації
Про це у четвер, 21 квітня, повідомила Катерина Давиденко, експерт із питань місцевого самоврядування Центру політико-правових реформ.

 

Так, за словами експертів, які сьогодні презентували на сьогодні Закарпаття – єдина в країні область, яка не затвердила Перспективного плану формування територіальних громад. Однак, незважаючи на це, закарпатці змогли створити дві об’єднані територіальні громади: Тячівську та Вільховецьку. 21 лютого у них пройшли перші вибори старост, що дозволить жителям отримувати якісні адміністративні послуги та не їздити для цього до центру громади.

Також, як стверджують експерти, за кілька місяців після об’єднання члени територіальних громад відчули якісні зміни і у фінансовому плані.

«Наскільки мені відомо, сумарний бюджет всіх сіл Вільховецької об’єднаної територіальної громади до реформи складав 5 млн грн., а зараз – близько 40 мільйонів», - повідомила Катерина Давиденко.

Але процес децентралізації може загальмуватись через зволікання парламентом у прийнятті відповідних змін до Конституції, пояснюють фахівці. Так, проект Закону про внесення змін до Конституції України дотепер очікує остаточного ухвалення парламентом. Хоча він був попередньо схвалений депутатами ще 31 серпня 2015 року.

uzhgorod.net.ua

 

21 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів