Москаль на Перечинщині домовився про румунське Генкосульство і пункти пропуску

Москаль на Перечинщині домовився про румунське Генкосульство і пункти пропуску
Голова ОДА та генконсул Румунії в Чернівцях обговорили деталі відкриття румунського консульства в Солотвині

 

 Геннадій Москаль здійснив робочу поїздку в с.Порошково Перечинського району і зустрівся з генеральним консульством Румунії в Чернівецькій області Елеонорою Молдован, котра в складі делегації привезла гуманітарну допомогу місцевій громаді волохів.

На початку травня заплановане відкриття Консульства Румунії в Солотвині (Тячівський район), яке надаватиме румунські візи та дозволи на малий прикордонний рух мешканцям Закарпаття.

Голова ОДА та генконсул обговорили деталі відкриття консульства, перспективи відновлення двох контрольно-пропускних пунктів на українсько-румунському кордоні в межах Закарпатської області (в с.Хижа Виноградівського району та с.Яблунівка Хустського району), а також інші питання транскордонного співробітництва між Закарпаттям і Румунією.

Під час неофіційної частини поїздки Геннадій Москаль зустрівся з волоською та українською громадами, які понад півстоліття проживають у Порошкові. Для довідки: із 4800 мешканців села близько 1500 чоловік представляють волоську і 500 – ромську громади.

 

Прес-служба Закарпатської ОДА

 

24 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів