У Закарпатській ОДА похвалилися, що зробили все, аби область зустріла Великдень "без усяких комуністичних наносів"

У Закарпатській ОДА похвалилися, що зробили все, аби область зустріла Великдень "без усяких комуністичних наносів"
Про хід декомунізації на території Закарпатської області розповів сьогодні директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА Ярослав Галас.

 

«Ми намагалися зробити все для того, щоб Закарпаття зустріло Великдень без усяких комуністичних наносів. І все, що залежало від Закарпатської ОДА, ми зробили. Сусідні області здійснили декомунізацію ще в середині 90-их  років, а у нас, хоча межуємо із ЄС, була маса топонімів зі старими комуністичними назвами, і вони б так і залишились, якби не закон про декомунізацію», - пояснив Ярослав Галас.

Так, за інформацією Галаса, починаючи із 4 березня до 20 квітня 2016 року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль видав 16 розпоряджень, якими перейменував 172 вулиці, 1 провулок та 1 площу. В тому числі назви отримали 10 новоутворених вулиць та вулиці без назв.

Зокрема, вулиці отримали імена загиблих героїв АТО, які поховані на території області. Таких вулиць у Закарпатті тепер нараховується 36 (плюс 1 провулок та 9 новоутворених вулиць).

Також Ярослав Галас акцентував увагу, що в Закарпатській області перейменували всі 33 вулиці, названі іменем Валентини Терешкової – першої жінки-космонавта. Зараз колишня космонавтка є членом партії Єдина Росія та голосувала за анексію Криму як депутат Держдуми.

Разом з тим, рішеннями органів місцевого самоврядування, розпорядженнями міських, сільських та селищних голів перейменовано 256 вулиць, 4 площі та 3 провулки.

uzhgorod.net.ua

 

26 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів