Прийняли закон, за яким машини можна міняти на нові

Прийняли закон, за яким машини можна міняти на нові
На початку квітня Верховна Рада України розглянула два важливі законопроекти, що стосуються ринку старих автомобілів. Один з них, що сприяє активізації сервісу Trade-in (обміну старих авто на новий з доплатою), був прийнятий, а другий – про зниження акцизного збору при ввезенні вживаних автомобілів – схвалений в першому читанні і відправлений на доопрацювання.

 

Що обіцяють простим українцям ці ініціативи, пише  avtovod.org.ua 

Після прийняття Закону «Про внесення змін до статті 189 Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних товарів» експерти авторинку очікують активізацію продажів старих автомобілів через систему Trade-in.

За даними авторів законопроекту, через перекупників і самостійно автовласники в 2014 році продали близько 300 тисяч автомобілів, внаслідок чого бюджет недоотримав від 500 мільйонів до 1 мільярда гривень. З прийняттям законопроекту ситуація повинна змінитися.

При цьому новий законопроект не обмежує права автомобілістів – вони отримали додаткову можливість продати або купити автомобіль через автосалон за системою Trade-in, але, як і раніше, можуть продати автомобіль самостійно або віддати його перекупникам. Власники транспорту почнуть більш активно користуватися новою можливістю. Відтепер власникам не доведеться віддавати автомобілі за ті гроші, на які їх «розводить» перекупник на авторинку або той же «перекупник», який приїде за оголошенням в Інтернеті.

 

30 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів