Диплом за кращу режисуру привіз закарпатець із Кракова

Диплом за кращу режисуру привіз закарпатець із Кракова
Режисер театру Олег Мельничук взяв участь у фестивалі українського театру у Кракові

 

За підсумками фестивалю режисер Берегівського угорського театру Олег Мельничук отримав диплом "За кращу режисерську роботу". При чому одразу за дві вистави, що були презентовані у Кракові - «Пісок із урн» у постановці «Незалежної театральної лабораторії» (Чернівці) та «Шинель» Київського Театру Юного Глядача.

Окремий приз "За краще володіння простором" дістався також «Незалежній театральній лабораторії», а відзнаку "За кращу чоловічу роль" отримав Олександр Ярема за роль у виставі «Шинель».

"Враження - найпозитивніші. У першу чергу хочу подякувати нашим польським друзям за запрошення та чудову організацію фестивалю. Він справді є унікальним - адже до Кракова приїхали творчі колективи як з України, так і з різних країн. Наприклад, ми потоваришували з театром із Грузії, і вже отримали запрошення відвідати цю країну та виступити там також.

Нашу виставу "Пісок із урн" вдалося показати глядачеві в залі Краківського музею «Фабрика Шиндлера» - це була надзвичайна локація, про яку ми навіть мріяти не могли. Та й на великий резонанс не розразовували. Також дуже приємно, що відзначили й іншу мою виставу "Шинель" та мого старого друга Олександра Ярему.

До Кракова нас запросили також ще раз - влітку, на фестиваль вуличних театрів. А наразі «Незалежна театральна лабораторія» вирушає у турне по східній та південній Україні за підтримки Австрійського культурного форуму - виступатимемо        22 травня – на фестивалі «Класика сьогодні», Дніпродзержинськ, 24 травня – на фестивалі «Мельпомена Таврії», Херсон, 28 травня – в Одесі та 31 травня – запрошені на фестиваль ВІТЕІ, у Кишинів, Молдова", - розповів режисер.

Олег Мельничук також ставить виставу за п'єсою угорського класика Ференца Молнара «Олімпія» у Мукачівському драматичному театрі. У зв'язку з літніми гастрольними виступами робота над спектаклем у Мукачеві продовжиться восени. Глядач побачить її у жовтні-листопаді, інформує mukachevo.net

 

02 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів