Закарпатські діти за мир у всьому світі

Закарпатські діти за мир у всьому світі
Закарпатські діти у Європарламенті офіційно приєдналися до міжнародного проекту "Діти за мир у всьому світі"

 

У складі української делегації юні ужгордці побували у Європарламенті,де офіційно приєдналися до всесвітньої акції «Діти за мир у всьому світі!»

Група українських дітей в рамках міжнародного соціального проекту «Діти за мир у всьому світі», який об’єднує 35 країн світу, відвідали Європарламент у Брюсселі, де мали зустрічі з європарламентарями Угорщини та Болгарії, з надзвичайними і повноважними послами України та Угорщини, високоповажними гостями, - повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

Посланці миру презентували свій проект у Європейському парламенті. Представник Європарламенту від Болгарії Еміл Радеф та болгарські євродепутатиорганізували теплий прийом для українських дітей, запросили на презентацію проекту європарлементарів з інших країн. Офіційна частина розпочалась із вітального слова народної артистки України, президента благодійного фонду«Відродження Прикарпаття» Катерини Бужинської, депутата Європарламенту Андреї Бачкар, Надзвичайного та Повноважного посла Угорщини в Бельгії Золтана Нагі, Надзвичайного та Повноважного посла України в Бельгії Миколи Точитського, заступника голови місії Болгарії в Бельгіїї Радки Балабанової, Почесного консула Угорщини в м.Івано-Франківськ та Івано-Франківській області Василя Вишиванюка. У презентації проекту разом із дітьми прийняли участь також віце-президент Фонду «Відродження Прикарпаття» Дмитро Мормуль та голова Закарпаської обласної ради IV скликання Володимир Чубірко.

Українські діти приїхали в Європарламент, аби заявити про себе, бути почутими, жити всім у мирі та злагоді. Звертачись до євро парламентарів, вони закликали допомогти відстояти їх права на життя, на захист від збройних конфліктів, як це передбачено Конвенцією ООН. У рамках цього проекту юні українці привернули увагу інших країн світу до нашої держави, зокрема до збройного конфлікту на сході України. Діти власноруч виготовили карту миру України з шаблонів голубів миру та передали естафету своїм ровесникам з країн ЄС, а також українській діаспорі, палко закликаючи усіх об’єднатися заради миру у всьому світі, зокрема в Україні, - розповів присутнім на заході журналістам голова облради Михайло Рівіс.

Завдяки підтримці меценатів та партнерів, міжнародний соціальний проект «Діти за мир у всьому світі» вже успішно проведено у двадцяти одній країні, а саме: в Угорщині, Болгарії, Ромунії, Чехії, Словаччині, Австрії, Сербії, Словенії, Естонії, Хорватії, Боснії та Герцеговині, Латвії, Литві, Польщі, Швейцарії, Ізраїлі, Франції, Дюксембург та Бельгії.

За словами Катерини Бужинської, в рамках проекту ведуться переговори про можливість направлення дітей учасників АТО та внутрішніх переселених осіб, дітей сиріт зі всієї України на оздоровлення у країни-учасниці даного проекту влітку 2016 року. Як приклад, Болгарський уряд готовий прийняти та профінансувати оздоровлення та відпочинок близько 300 дітей.

Учасники проекту виготовили та презентували карту миру Бельгії в Європарламенті та передали відеозвернення від дітей із Східної Украіни із закликом Миру. Всі присутні долучилися до проекту, написавши на символічних голубах побажання миру та розмістивши їх на створеній руками дітей карті.

 

 

 

 

02 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів