Церква зцілює не лише душу, а й тіло - вчені

Церква зцілює не лише душу, а й тіло - вчені
Люди, котрі регулярно відвідують храм, вирізняються міцним здоров'ям

 

Відвідування церкви сприятливо впливає на здоров'я людини -- таке довели норвезькі вчені. У результаті широкомасштабних досліджень вдалося встановити, що люди, котрі регулярно відвідують храм, вирізняються міцним здоров'ям, пише газета "Експрес".

Загалом під час перебування в церкві нормалізується артеріальний тиск, поліпшуються показники загальних аналізів крові, посилюється робота імунної системи. Щоб це з'ясувати, науковці залучили до експерименту 120 тисяч людей! Дослідники дійшли висновку, що запорукою таких позитивних змін у роботі організму є психологічні фактори загалом і віра зокрема.

-- Якщо ви просто зайдете до храму, як, скажімо, до будь-якого іншого приміщення, такого потужного ефекту навряд чи варто чекати. Хоча позитивної дії в церкві організм все одно зазнає, -- пояснює Петро Бідзіля, кандидат медичних наук, асистент кафедри внутрiшнiх хвороб Запорiзького державного медичного унiверситету. -- Секрет полягає в унікальній атмосфері спокою, котра панує в церкві, завдяки чому людина розслабляється, відтак різко знижується рівень гормонів стресу (адреналін), натомість підвищується продукування гормонів задоволення (ендорфіни). Але ж ми йдемо до церкви з певною метою, одні -- з подякою Богу, інші -- з проханням. І жоден не приходить до храму з негативними емоціями чи агресією, такі відчуття ми залишаємо за дверима храму. Завдяки цьому під одним дахом збираються люди з певним енергетичним налаштуванням, з вірою у краще. А коли ціла громада з'єднується в молитві, в основі якої лежать щирі думки про прощення, надія на краще й віра у спасіння, відбувається такий собі обмін позитивною енергією. Ось тоді й формуються передумови для поліпшення психологічного стану кожного з присутніх. На цьому грунтується потужний цілющий ефект.

Науковець також зауважив, що навіть під час епідемій люди все одно йдуть до церкви, не боячись зараження.

-- І ніхто не надягає захисної маски, хоча під час служби парафіяни перебувають на близькій відстані одні від одних. По-перше, діє сила налаштування -- людина впевнена в тому, що в церкві вона перебуває під захистом.

По-друге, науковці довели, що ладан має потужну антимікробну, антисептичну дію. Навіть якщо цей запах вам не подобається, цілющий ефект від того не зменшується. А по-третє, на організм людини діють вібрації дзвону. Річ у тім, що певні хвилі інфразвуку позитивно впливають на нервову систему людини й клітини крові. Притім регулюється гормональний фон, знижується рівень адреналiну, дiя негативних чинникiв поступово знешкоджується, натомість посилюються захисні сили організму. Цей принцип навіть застосовується в медицині, адже лежить в основі фізіотерапевтичного лікування із застосуванням ультразвуку й інфрачастот, -- каже медик.

 

 

03 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів