Українська громада Угорщини відсвяткувала Великдень в болгарській церкві

Українська громада Угорщини відсвяткувала Великдень в болгарській церкві
1 травня самоврядування українців в Будапешті - районів Йожефвароша та Ференцвароша - організували для громади українців Угорщини відзначення Великодніх свят.

 

У неділю, святково одягнені, з пасочками та писанками у кошиках, українські сім’ї, які проживають в Угорщині, переступили поріг Церкви Святих Кирила та Мефодія, що належить болгарській меншині.

Отцю Дам’яну, настоятелю громади українців в Угорщині, допомагав правити Святу Літургію хор св. Єфрема.

У вітальному слові до прихожан, о. Дам’ян сказав: “Ісус Христос воскрес для того, щоб ми жили краще. Воскресіння є початком нового життя. Тому, вітаючи вас, хочу, як Ангел у гробі Ісусовому, подарувати вам новини. Перша – це Христос Воскрес! І друга – ми є щасливі в Бога, бо з Його допомогою з місяця червня щонеділі в Будапешті будемо правити Святу Літургію українською мовою. Поки у нас немає своєї церкви-приміщення, будемо збиратися у церкві болгарської меншини Святих Кирила та Мефодія.

На спільному святкуванні Великодня зустрілися українці не тільки з Будапешта, а й з Варпалоти, Вацу, Веспрему, Дунакесі, Комарому, Сейкешфегервару, Мішкольца та інших куточків Угорщини.

Джерело: Mukachevo.net

 

04 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів