Україна підписала антитютюнову конвенцію

Україна підписала рамкову конвенцію Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) щодо боротьби проти тютюнопаління, передає Інтерфакс-Україна.

 

Конвенцію від імені України підписав 25 червня в штаб квартирі ООН у Нью-Йорку, США, постійний представник України при ООН Валерій Кучинський. Про це повідомив на брифінгу у вівторок, 29 червня, керівник прес-служби Міністерства закордонних справ України Маркіян Лубківський.

Україна стала 144-й країною-учасницею ці?ї конвенції.

Конвенція передбача? впровадження обмежень на рекламу тютюнових виробів, розробку нових норм чистоти повітря всередині приміщень, упровадження нового маркування сигаретних етикеток, а також зміцнення законодавства, направленого на боротьбу з контрабандою тютюну.

Маркіян Лубківський представив дані досліджень ООН, згідно з якими кожні 6,5 секунд від паління на планеті помира? 1 особа. Збиток від тютюнопаління оціню?ться в 200 млрд доларів на рік.

За даними Всесвітнього банку, 6-15% бюджетних витрат на охорону здоров?я в промислово-розвинутих країнах іде на лікування хвороб, викликаних палінням тютюну.

 

29 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів