Міська рада Ужгорода та УжНУ поміняються: працівників – в універ, студентів – у мерію

Міська рада Ужгорода та УжНУ поміняються: працівників – в універ, студентів – у мерію
Сьогодні перший заступник міського голови Ужгорода Іштван Цап, депутат Микола Сюсько і начальник Центру надання адміністративних послуг Жанна Павлув провели чергову зустріч у рамках співпраці з Ужгородським національним університетом над втіленням Концепції сталого міста і проекту "Розумні міста" (Smart city).

 

Регіональний координатор Ресурсного центру сталого розвитку УжНУ Ганна Мелеганич та керівник центру кар'єри УжНУ Тетяна Бутурлакіна передали пропозицію керівництва УжНУ окремим документом зафіксувати співпрацю з міською радою щодо кадрових питань. Виш, зокрема, міг би проводити навчання працівників міської ради щодо підвищення кваліфікації. Обговорили також запровадження стажування студентів УжНУ в підрозділах міської ради. Кращим із тих, хто покаже себе в реальній роботі, пропонуватимуть надалі працевлаштування.

Тетяна Бутурлакіна також запропонувала міській раді, підписавши меморандум, долучитися до мережі Відповідальних муніципалітетів, який передбачає формування культури діалогу і партнерства міської влади і громади.

Але головною темою зустрічі були пропозиції, котрі підготували представниці університету, щодо участі Ужгорода у конкурсі мікропроектів на впровадження ініціатив, спрямованих на покращення життєдіяльності міської інфраструктури та підвищення рівня умов життя населення в рамках концепції "Розумні міста" для міст-партнерів компоненту з розвитку міст проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ.

Зокрема, під час обговорення вирішили, що найкраще буде подавати проект, який передбачає уніфікацію роботи Центру надання адміністративних послуг із електронним документообігом у міській раді, щоб кожен, хто звернувся у ЦНАП, міг бачити рух свого подання між підрозділами, на якій саме стадії вирішення документ перебуває. Надалі можливе і запровадження картки ужгородця, підключення електронного чи смс-інформування про рішення, важливі для щоденного життя громади Ужгорода, наприклад, про проведення тих чи інших робіт, обмеження руху, запровадження чи відміни карантинних заходів тощо. Цей проект має суттєву інноваційну складову, передбачає елементи електронного документообігу. Зовнішнє фінансування, якщо проект отримає підтримку, – щонайменше 25 тисяч євро, з міського бюджету повинно бути співфінансування 20%.

Наступного тижня консультації продовжать.

Ужгородська міська рада

 

05 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. axab 2016-05-17 / 15:48:14

    Так само може зробити кожна громада, якщо скористається безкоштовною покроковою інструкцією як впровадити такий проект за моделлю DESPRO (udl.despro.org.ua):

    https://www.youtube.com/watch?v=8KaGJAZn2x0