На Хустщині застосували незвичний метод навчання

На Хустщині застосували незвичний метод навчання
На Хустщині апробовують піскову терапію для малят дошкільного віку.

 

З метою реалізації завдання навчити дітей висловлювати власні думки, почуття, відчуття, стани, настрої, як це рекомендує Базовий компонент дошкільної освіти, необхідно спочатку навчити їх відчувати, розуміти, помічати, аналізувати, міркувати.

Саме тому районним методичним кабінетом (завідувач О. Пригара) на базі Стеблівського дошкільного навчального закладу (завідувач В.Орос) проведено семінар вихователів ДНЗ „Сендплей” (піскова терапія) як ефективний метод розвитку дітей дошкільного віку”.

Практичний блок розпочався переглядом занять "Розвиток творчих здібностей дітей дошкільного віку з використанням казок та сендплей”(вихователь-методист Л. Цьока), "У пошуках піщаної країни” (вихователь Л. Сег), де педагоги поділилися досвідом щодо використання казок та сендплею, які є невід’ємною частиною розвивальної роботи, адже на прикладі персонажів з казок, оповідань, героїв театралізованих вистав можливо допомогти вихованцям набути позитивного життєвого досвіду.

В.Ф. Кір’янова, методист РМК, у своєму виступі-презентації закцентувала увагу на те, що перенесення традиційних педагогічних занять у пісочницю дає більший освітній і виховний ефект, ніж інші стандартні форми навчання; на перевагу сендплею, який сприяє ефективності процесу загального розвитку дитини, а також використання піску (техніки „сендплей”) в організації життєдіяльності дітей дошкільного віку,- повідомляє Освітній портал Закарпаття. 

Цікаво пройшов майстер-клас, під час якого учасники семінару на практиці занурилися в „ігровий сендплей” і переконалися у його терапевтичному ефекті, а також мали змогу обмінятися досвідом з питання „Використання в роботі з дітьми різних видів ігор та ігрових завдань з піском”, а саме: пізнавальних, художньо-мовленнєвих ігор для розвитку тактильної чутливості і дрібної моторики вихованців. На завершення заходу висловлено багато думок щодо актуальності та користі проведеної роботи. 

 

08 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів