Закарпатські прокурори долучилися до скандалу з Москалем і митниками

Закарпатські прокурори долучилися до скандалу з Москалем і митниками
Закарпатська прокуратура просить звертатися у разі виявлення контрабанди та фактів зловживання митників чи прикордонників.

 

У зв`язку із сьогоднішньою ситуацією та неоднозначними коментарями в пресі щодо контрабанди на Закарпатті інформуємо, що 17 січня 2012 вступив в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності» від 15 листопада 2011 №4025-VI, яким зокрема було декриміналізовано контрабанду товарів, на даний час за це передбачена адміністративна відповідальність.

Якщо йдеться про кримінально-карану контрабанду, до якої відносяться переміщення через держкордон наркотичних речовин і прекурсорів, історичних і культурних цінностей, зброї  тощо то, з початку року слідчими СВ УСБУ в Закарпатській області  розслідувалось 18 кримінальних проваджень за фактами контрабанди (ст.201 КК України) та 10 кримінальних проваджень за фактами контрабанди наркотичних засобів (ст.305 КК України). У більшості випадків предметом контрабанди виступали культурні цінності – монети, картини, книги, сувеніри тощо.

Разом з цим, у зв’язку із  вступом в дію 14 жовтня 2014 року Закону України «Про прокуратуру», прокуратура вже не здійснює нагляду за додержанням законів територіальними органами митниці ДФС. Ця фунція наразі належить виключно органам ДФС, в тому числі і за додержанням за адміністративного законодавства.  

Прокуратура розслідує факти порушення закону працівниками митниці, коли ними не вживаються належних заходів для унеможливлення такого незаконного переправлення товарів через кордон. Якщо такі факти виявляються ми безумовно, реагуємо і це реагування  жорстке і принципове.

Відтак, звертаємося до усіх закарпатців, якщо вам відома будь-яка інформація щодо здійснення контрабанди на території області або зловживання з боку працівників митниці чи прикордонників, просимо звертатися в прокуратуру для якнайшвидшого реагування на такі факти.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

08 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. москаль 2016-05-08 / 13:35:43

    спочатку розберіться з корупцією в облпрокуратурі ,зокрема з "бідним" Шимоном