Про початок свята сповістили звуки трембіт...

Про початок свята сповістили звуки трембіт...
На Тячівщині відбулися проводити отар на полонину

 

Традиційне свято, яке започатковане у 2001 році, після кількарічної перерви, з ініціативи та підтримки районної влади, знову відбулося в селищі Дубове.

Розпочалося дійство в центрі селища, де перед будинком культури було сформовано колони підвод з конями, прикрашені різнобарвними "китицями", ліжниками та джергами. Про початок свята сповістили звуки трембіт, після чого селищний голова Василь Носа оголосив про його офіційне відкриття. Місцеві священики різних конфесій провели молебень в честь виходу тваринників та благословили їх нелегкий путь на полонини. Відтак пішою ходою та на прикрашених возах учасники рушили на місцевий стадіон, де і відбулися масові гуляння,повідомляє повідомляє Тyachivlife.

На міському стадіоні гостей свята з хлібом і сіллю зустріли дівчата, одягнуті у національне вбрання. Відтак під звуки трембіт на святково прибраній сцені розпочалася офіційна частина "Весняного полонинського ходу".

Звісно, що основна увага в цей день була прикута до вівчарів та інших працівників сільського господарства, для яких організатори даного заходу подбали про грошові та інші корисні для господарства винагороди. 

 

09 травня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів