В ужгородську філармонію-синагогу можна ходити на екскурсії. У вихідні ще й гратиме орган

В ужгородську філармонію-синагогу можна ходити на екскурсії. У вихідні ще й гратиме орган
У наймузичнішій споруді міста відтепер буде ще одна фішка. У філармонії розповідають: – Ужгород – вельми привабливий і перспективний для туризму населений пункт. Старовинне місто, розташоване на крайньому заході України, просто на кордоні зі Словаччиною, називають "українським вікном до Європи".

 

Сюди приїздять помилуватися древньою архітектурою й історичними пам’ятками, красою Карпат, що видніються звідусіль, та екзотичними деревами у період цвітіння. Якщо ви вже потрапили до Ужгорода, то просто зобов’язані відвідати його визначні місця. І який би ви не обрали маршрут для знайомства з містом, він неодмінно приведе вас до яскравої будівлі – колишньої синагоги, а нині Закарпатської обласної філармонії. Розміщена у самому серці старого Ужгорода, на мальовничому березі Ужа, ця споруда мимоволі притягує до себе захопливі погляди. Поза всяким сумнівом, саме у філармонії знаходиться головна концертна зала краю з прекрасною акустикою, а особливою її цінністю є старий орган відомої чеської фірми "Riger Kloss".

Природно, що багатьом кортить зайти до будівлі, щоб побачити її зсередини, відчути дух історії і вловити, чим сьогодні живе цей храм мистецтва. Досі його відчиняли лише перед концертами та іншими заходами, що відбуваються у Великій концертній залі. Але враховуючи очевидну туристичну привабливість цієї пам’ятки архітектури та бажаючи всіляко сприяти популяризації культурної і духовної спадщини нашого народу, Закарпатська обласна філармонія започатковує новий проект "Філармонія туристична".

Відтепер у робочі дні з 10.00 до 16.00, а щосуботи та щонеділі з 12.00 до 15.00 двері колишньої синагоги будуть відчиненими для всіх охочих – містян і гостей Ужгорода, окремих відвідувачів і туристичних груп. Більше того, у вихідні тут звучатиме орган: музику цього величного інструменту даруватимуть слухачам молоді ужгородські виконавці, лауреати міжнародних конкурсів, в тому числі солістка Закарпатської обласної філармонії Катерина Гажо.

Відвідавши Велику залу філармонії, ви зможете не лише помилуватися її розкішним інтер’єром та зробити чудові світлини на пам'ять, а й відчути особливу атмосферу цієї сакральної споруди і насолодитися звуками одного із найпрекрасніших музичних інструментів.

Вартість квитка – 15 гривень (пільговий – 10 гривень).

За довідками звертайтеся у будні до адміністративної будівлі або за телефонами 61-33-22 та 63-05-44.

Varosh

 

14 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів