Закарпатцям не варто "вестися" на швидкі кредити

Закарпатцям не варто "вестися" на швидкі кредити
На що варто звернути увагу, щоб не потрапити у лапи шахраїв.

 

Більшість рекламних оголошень про мікрокредити – шахрайські. Про це розповів адвокат Арсен Маринушкін, – інформує «Газета.уа».

«Близько 90% оголошень про мікрокредитування в Україні не надають повної правдивої інформації потенційним клієнтам. Нечесно представляють дані про ризики, не завжди озвучують реальну процентну ставку за кредитом. Наприклад, в оголошенні йдеться про 12% кредиту, але не вказується, що ці відсотки нараховуються в день», – коментує Арсен Маринушкин.

Останнім часом таких оголошень стало більше. Ще один вид шахрайства пов’язаний з роботою псевдосайтів мікрокредитування онлайн.

«Створюють псевдосайти, щоб отримати ідентифікаційні дані громадян – номер і серію паспорта, банківських карток. Іноді просять надіслати фото паспорта. Далі цю інформацію продають у мережі, а новий «власник» може використовувати її як завгодно – від реєстрації на ці дані доменних імен і навіть підприємств до отримання реальних кредитів», – продовжує адвокат.

Мікрокредит надають на короткий термін. Потенційний кредитор повинен переконатися у платоспроможності клієнта.

«Якщо обіцяють мікрокредити без поручителів, без якогось попереднього контакту, це повинно насторожити», – говорить експерт.

Зазначимо, компанія Google оголосила про рішення заборонити рекламу мікрокредитів, які потрібно погасити протягом 60 днів з моменту видачі. За дослідженнями компанії, такі кредити часто викликають труднощі з погашенням. 

 

15 травня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів