Незвичайні жителі в унікальній пам'ятці технічної культури

Незвичайні жителі в унікальній пам'ятці технічної культури
На унікальній водонапірній башті у Великій Бакті оселилися граціозні лелеки.

 

В центрі закарпатського "села науковців" Велика Бакта, що на Берегівщині, знаходиться пам'ятка технічної культури — водонапірна башта 1936 року, зведена ще за часів чехословацького правління.

У 2010 році у пробах води, відібраних для аналізу з цієї водонапірної башти, було виявлено наявність палички сальмонели - тоді від центрального водопостачання  відключили 13 житлових будинків, де проживає близько 650 людей. Наразі в селі прокладений новий водогін, а башта залишилася, хоча і не функціонує, а дерев'яна обшивка башти значно пошкоджена .

На весні цього року на самій верхівці оселилася сім'я лелек, яка вирішила тут обзавестися потомством - цих граціозних птахів зафіксував місцевий мешканець Микола Сіренко. До того ж, лелека - давній український символ турботи та відродження. Тому є сподівання на те, що село теж почне нарешті відроджувати свою колишню славу. А ще сільській раді варто б було потурбуватися про заміну державного прапору на найвищій споруді населеного пункту, адже його вже досить потріпав дощ, вітер та час.

 

Джерело: Beregovo.Today

 

16 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів