Ужгородські студенти привезли нагороди з Португалії

Ужгородські студенти привезли нагороди з Португалії
З 12 до 15 травня в португальському Порту відбувався Чемпіонат світу серед студентів ВНЗ з гирьового спорту.

 

Честь Ужгородського національного університету захищали четверо спортсменів: троє студентів факультету здоров’я людини (Наталія Бенко, Павло Росоха і Микола Прокоп), а також заступник декана з навчально-виховної роботи юридичного факультету Вадим Рошканюк, який виступив на чемпіонаті Європи серед ветеранів, що відбувався в цей самий час.

Цьогорічний чемпіон України серед ветеранів виступав у категорії до 70 кг, викладач вишу зумів виконати 59 повторень у поштовху двох 24-кілограмових гир за довгим циклом, поліпшивши особистий рекорд на 4 підйоми і ставши чемпіоном Європи серед ветеранів 2016 року.

Естафету вдалих виступів перейняли студенти. У категорії до 65 кг за медаль боровся третьокурсник Микола Прокоп. У гідній боротьбі з результатом 61 підйом він посів другу сходинку п’єдесталу пошани. Це перший його виступ на змаганнях такого рівня – і срібна медаль у скарбничці.

У категорії до 80 кг університет і Україну представляв студент 4-го курсу Павло Росоха. Досвідчений спортсмен уже вдруге бере участь у змаганнях такого рівня. Нагадаємо, торік на всесвітніх студентських змаганнях в місті Печ (Угорщина) Павло через брак досвіду не зумів упоратися з нервовим напруженням і показати очікуваний результат. Цього ж року наполегливі тренування і досвід дозволили студенту вибороти ІІ місце. Тож перший день змагань завершився з активом у три медалі.

Другого дня змагань виступала ще одна представниця факультету здоров’я людини УжНУ – п’ятикурсниця Наталія Бенко, яка змагалася у ривку гирі. У ваговій категорії до 70 кг Наталія не мала собі рівних. Тож із результатом 154 підйоми спортсменка стала чемпіонкою світу серед студентів.

За підготовку спортсменів відповідав тренер Микола Гичка, повідомляє Медіацентр УжНУ.

 

18 травня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів