Мерія просить ужгородців взяти до уваги

Мерія просить ужгородців взяти  до уваги
Міська влада Ужгорода застерігає: в місті починають роботу фірми, які мають на меті без проходження належних процедур якомога швидше заробити на законодавчих змінах, котрі вводяться з 1 липня щодо обслуговування багатоповерхівок та прилеглих до будинку територій.

 

Зокрема, звертаються до мешканців багатоповерхівок, заявляють, що перебрали на себе повноваження з обслуговування будинку та прибудинкової території, їхні послуги складають таку-то суму з розрахунку за квадратний метр і роздають квитанції на оплату. При цьому заявляючи, що ЖРЕРу чи товариству, яке працювало раніше, платити вже не потрібно.

Однак, розцінки за послуги таких структур офіційними органами влади не аналізувалися, офіційно не затверджені. Тоді як законодавством визначено, що тарифи повинні бути економічно обґрунтовані, прозорі, їх повинні проаналізувати фахівці, у тому числі управління економіки та підприємництва міської ради Ужгорода.

Як пояснила в.о. директора департаменту міського господарства Оксана Пайда, з 1 липня, за законом, мешканці всіх багатоповерхових будинків повинні або визначитися з фірмою, яка надаватиме їм послуги з обслуговування будинків та прибудинкових територій, або ж таку призначить міська влада.

Але для кожного будинку за постановою Кабінету Міністрів має бути встановлений індивідуальний тариф, розрахований, виходячи зі стану будинку, площі покрівлі, площі прибудинкової території, кількості світлоточок на територіях загального користування та багатьох інших параметрів. Тому встановлювати тариф "зі стелі" – незаконно. 

Крім того, навіть при створенні ОСББ потрібно дотриматися всіх процедур, у тому числі обрати голову об'єднання співвласників, зареєструвати ОСББ, здати пакет документів із підписами мешканців і подати заяву про зняття будинку з обслуговування, що теж має оформлятися документально. Лише збори мешканців не є підставою для автоматичного зняття будинку з обслуговування, у тому числі ЖРЕРом.

Керівник департаменту міського господарства просить мешканців сплачувати за квитанціями лише тим обслуговуючим організаціями, з якими у них укладено договір, а не будь-кому, хто роздає квитанції.

 

Ужгородська міська рада

 

19 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів