Ювілей святкувала Закарпатська обласна організація Українського товариства глухих

Ювілей святкувала Закарпатська обласна організація Українського товариства глухих
Цьогоріч - організації 70 років.

 

В Україні перші осередки глухонімих створювались вже на початку ХХ століття, то на Закарпатті до 1945 року їх не було. Діяла єдина школа-¬інтернат для глухонімих і 2 маленькі майстерні при школі. Все це разом називалось «Ведомство глухонемых». На базі цього «Ведомства глухонемых» і була заснована організація, перший наказ про створення Закарпатського облвідділу УТОГ було видано 15 травня 1946 року. 

Зараз обласна організація УТОГ налічує понад 2 тисячі людей зі стійкими вадами слуху та мови, які об'єднані у 8 територіальних організацій за місцем проживання. Керує організацією Наталія Булеца.

У сьогоднішніх урочистостях з нагоди ювілею взяли участь представники обласної та міської влади, організації "Інваспорт", товариства інвалідів, члени закарпатського УТОГу, учні Ужгородської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів. 

"Від імені міського голови Богдана Андріїва, від депутатського корпусу та виконавчого комітету Ужгородської міської ради вітаю вас із 70-ю річницею створення організації. Бажаю всім щастя, здоров'я та добробуту. Пам'ятайте, ми спільно з депутатами, структурними підрозділами міської ради допомагатимемо та підтримуватимемо вашу організацію", - зазначив у вітальному слові заступник міського голови Олександр Білак.

 

Він також вручив грамоту міської ради Наталії Булеці, відзначивши її високий професіоналізм та відданість справі.

З нагоди відзначення ювілею облорганізації УТОГ з міського бюджету було надано матеріальну допомогу 12 ужгородцям, які мають вади слуху, - пишуть на сторінці міської ради у Фейсбуку. Крім того, відповідно до «Програми підтримки діяльності громадських організацій міста соціального спрямування на 2016 рік» Ужгородській територіальній організації УТОГ на підтримку діяльності профінансовано 5300 грн.

 

19 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів