Економічний факультет УжНУ поповнився новою спеціалізацією - «Митна справа та оціночна діяльність»

Економічний факультет УжНУ поповнився новою спеціалізацією - «Митна справа та оціночна діяльність»
Економічний факультет УжНУ, оцінивши потреби регіону та побажання абітурієнтів, у межах спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» відкрив нову спеціалізацію – «Митна справа та оціночна діяльність».

 

Можливість самостійно запроваджувати спеціалізації, визначати їх зміст і програми навчальних дисциплін у межах лі­цензованих спеціальностей надано всім вишам України з 1 вересня 2016 року відповідно до Закону України «Про вищу освіту».

Як зазначила у коментарі з цього приводу завідувач кафедри фінансів і банківської справи Віра Варцаба,і вдкриття спеціалізації  «Митна справа та оціночна діяльність»  обумовлене унікальним геополітичним розташуванням Закарпатської області, яка межує  з  чотирма  країнами-членами ЄС. На Закарпатті функціонує 14 митних постів та 19 пунктів переходу кордону, тому нова спеціалізація є актуальною та перспективною для  абітурієнтів.

За її словами, кафедра фінансів і банківської справи готує фінансистів, економістів, банкірів та страхових агентів для потреб регіонального ринку. Введення нової спеціалізації означає, що поряд із фундаментальними та професійно орієнтованими дисциплінами у галузі державних та корпоративних фінансів, фінансів малого і середнього бізнесу, особливостей  податкової, банківської, бюджетної та страхової сфер студенти одночасно отримуватимуть знання з митної справи, необхідні для працевлаштування в митних органах та надання митно-брокерських послуг підприємствам, які займаються зовнішньо-економічною діяльністю.

Вітають ініціативу відкриття спеціалізації в УжНУ і на Закарпатській митниці. Так, керівник Закарпатської митниці ДФСУ Володимир Колесніков, зокрема, пообіцяв, що кращих студентів установа запрошуватиме до участі в конкурсах на заміщення вакантних посад після закінчення навчання. 

 

20 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів