Діти, які вразили найповажніших митців Закарпаття

Діти, які вразили найповажніших митців Закарпаття
Багато теплих слів, посмішок, щирої радості і здивування було сьогодні в Закарпатському обласному художньому музеї імені Й.Бокшая – там вручали нагороди переможцям IX Міжнародного дитячо-юнацького мистецького конкурсу з образотворчого мистецтва "Срібний Дзвін", який з початку тижня проходить в Ужгороді.

 

За підсумками творчих змагань у номінаціях «графіка», «живопис», «скульптура», «декоративно-прикладне мистецтво» та «фотографія» діти і молодь трьох вікових груп – молодшої, старшої та середньої, які з'їхалися з різних міст, отримували дипломи, подарунки, альбоми закарпатських митців, сертифікати і стипендії. Деякі з них поїдуть відпочивати і проходити майстер-класи у Будапешт.

Вручали відзнаки діткам, зокрема, народний художник України, член-кореспондент Академії мистецтв України, лауреат Шевченківської премії Володимир Микита, художник, мистецтвознавець, філолог, дослідник дерев'яних церков Закарпаття Михайло Сирохман, архітектор, графік і живописець, заслужений художник України, голова Закарпатської організації Національної спілки художників України Борис Кузьма, ректор Закарпатської Академії мистецтв Іван Небесник. А начальник управління культури, спорту, сім'ї та молоді Ужгородської міськради Євген Бобров передав цінні призи за найкращу роботу, яка здобула глядацькі симпатії, дівчинці з мистецької школи міста Києва, вона ж оголосила, що передасть їх школі, де навчається.

Від депутатів міської ради Ужгорода вручили відзнаки також дівчинці, роботи якої вразили багатьох, при тому, що вона отримала перші уроки від викладача лише напередодні Великодня. Настя також вчиться грати на мандоліні, незважаючи на те, що дуже погано бачить. Було оголошено, що розпочнуть збір коштів для операції, щоб талановита дівчинка могла бачити всі барви світу і пізнавати мистецтво.

Кращі роботи учасників конкурсу "Срібний Дзвін" розміщено в кількох залах Закарпатського обласного художнього музею імені Й.Бокшая.

Нагадаємо, конкурс відновили після деякої перерви і, як відзначила ужгородська художниця, викладач Емма Левадська, це надзвичайно важлива подія для творчого росту, розвитку дітей, вони познайомилися, здружилися, подивилися Ужгород і Закарпаття, тому дуже важливо проводити "Срібний Дзвін" і надалі, – повідомила Ужгородська міська рада. 

 

20 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Олег 2016-05-21 / 22:01:37

    Если не ошибаюсь, имя и фамилия девочки, которая передала подарки своей школе - Печерская Катя