Бюджет мільйон доларів, 500 волонтерів – чим вразив мера Ужгорода американський притулок для тварин

Бюджет мільйон доларів, 500 волонтерів – чим вразив мера Ужгорода американський притулок для тварин
Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв продовжує ділитися враженнями про перебування в американському місті-побратимі обласного центру Закарпаття Корвалісі.

 

Зокрема, на Фейсбук розповів про побачене у притулку для тварин. 

"Ще один день у Корвалісі, ще один корисний досвід. Відвідали притулок для тварин. У Корвалісі він приватний, бюджет серйозний – 1 мільйон доларів. Мерія уклала з ними контракт і фінансує орієнтовно 11% від їхнього бюджету. Притулок може також збирати приватні пожертвування для фінансування своїх програм. 

Причини потрапляння тварини до притулків різні: алергія на тварину, переїзд, смерть господаря. Чимало тварин потрапляє до притулків внаслідок стихійних лих. У притулку працює десь 500 волонтерів, які допомагають прибирати і доглядати за тваринами. Тварин приймають безкоштовно, але віддають за гроші. Наприклад, котів - від 25-50 доларів, собак залежно від породи - 100-150 доларів. Працює тут інспектор, який виїжджає на виклик.

Останній випадок, про який нам розповіли - знайшли собаку, замучену голодом. Зараз тварина проходить реабілітацію. 

Ніхто не залишається у притулку назавжди, всім шукають господаря. Ще років 20 тому часто проводили евтаназію. Практикують це й зараз, але у виняткових випадках - якщо це хвора чи стара тварина, якій так і не знаходять господаря. 

Проводять у центрі тваринам операції, перевіряють на хвороби, роблять щеплення, стерилізують, чіпують. Для додаткового заробітку і просвітницької роботи проводять пізнавальні табори для дітей.

Як не дивно, у приміщеннях притулку немає специфічних запахів, як пояснюють американці, щоб відвідувачі приходили і запах їх не відлякував. 

Різниця у ставленні до тварин, їхнього захисту, як бачимо, суттєва. Так, в Америці це теж вдалося не одразу. За словами наших співрозмовників, лише десь через 30 років після того, як держава почала працювати у цьому напрямку, вдалося вирішити питання зменшення кількості бездоглядних тварин. Тож є сподівання, що нам також вдасться це зробити. І чим більше буде можливості переймати позитивний досвід, тим швидше це станеться".

 

21 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів