Закарпатські митники забрали у румуна "Мерседес"

Закарпатські митники забрали у румуна "Мерседес"
Бо перебитий номер кузова.

 

Сьогодні, 21 травня, у зону митного контролю «Вилок» Закарпатської митниці ДФС, по смузі руху «зелений коридор» заїхав автомобіль марки «MERSEDES BENZ VIANO», 2011 року випуску, під керуванням громадянина Румунії.

  До митного контролю та митного оформлення громадянин, як підставу для переміщення через митний кордон України надав свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

  В ході проведення митного контролю транспортний засіб виведено із смуги руху «зелений коридор» та направлено в «червоний коридор».

  Під час митного контролю, при перевірці поданих громадянином документів, виникли сумніви щодо достовірності даних зазначених у документах.

  У тісній співпраці працівників митниці з  співробітниками ГУ боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ, які на даний час відповідно до розпорядження працюють у пунктах пропуску, вдалося оперативо залучили експерта, який і підтвердив сумніви митників, щодо достовірності поданих документів.

  Зокрема, в ході здійснення митного контролю вищевказаного транспортного засобу встановлено, що ідентифікаційний номер кузова має ознаки зміни першопочаткового номерного позначення.

   Таким чином, громадянин переміщував через митний кордон України легковий автомобіль, з приховуванням від митного контролю, шляхом надання митному органу, як підстави для його переміщення документів, що містять неправдиві дані щодо номерного позначення кузова транспортного засобу.

  Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

   Наразі складено протокол про порушення митних правил, безпосередній предмет порушення – «MERSEDES BENZ VIANO»  2011 року випуску орієнтовною вартістю 700тис грн. вилучено, відповідно до ст. 511 Митного кодексу України, - повідомили з відділу організації роботи ГУ ДФС у Закарпатській області.

 

21 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів