Хто зі студентів та викладачів УжНУ найкраще бігає і стрибає

Хто зі студентів та викладачів УжНУ найкраще бігає і стрибає
В обласному центрі на стадіоні «Авангард» пройшли змагання з легкої атлетики у залік 66-ї студентської спартакіади Ужгородського національного університету, в яких взяли участь близько 400 студентів з 16-ти підрозділів вишу.

 

На параді відкриття турніру з  вітальним словом до спортсменів звернулись проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Фекета, заступник голови профкому УжНУ Олександр Конопльов, завідувач загальноуніверситетської кафедри фізичного виховання Іван Маріонда, а після урочистостей студенти змагались на бігових доріжках і секторах за 12 комплектів нагород королеви спорту.

      Серед юнаків найвищий за рівнем майстерності результат показав переможець з бігу на 100 метрів Іван Телегій з фізичного факультету, котрий, до слова, у цьому році став чемпіоном і рекордсменом України з пауерліфтингу. На дистанції 400 метрів переміг  майбутній хімік Михайло Микуланинець, 1500 метрів найшвидше подолав Владислав Французов, у стрибках в довжину переміг Максим Дидяк, а у штовханні ядра – Іван Гучкович (усі троє – студенти факультету здоров’я людини). Команда цього ж факультету перемогла і в естафеті 4 по 100 метрів.

      У представниць прекрасної статі найвищі результати показала студентка факультету здоров’я людини Юліанна Гудзь, котрій не було рівних у стрибках у довжину і бігу на 100 метрів. Студентки цього ж факультету перемогли в усіх інших бігових видах: Вікторія Щур і Наталія Шозда здобули «золото» відповідно на дистанціях 400 і 800 метрів, а команда дівчат -  в естафеті 4 по 100 метрів. Штовхання ядра виграла Христина Клецко з природничо-гуманітарного коледжу.

      У командному заліку на першому місці факультет здоров’я людини, на другому – фізичний факультет і на третьому – природничо-гуманітарний коледж.

      Легкоатлетичний турнір завершив 66-ту студентську спартакіаду УжНУ, присвячену 70-річчю вишу, яка проходила протягом навчального року з 10-ти видів спорту. Загалом у спартакіадних змаганнях взяли участь понад 1500 студентів з 21-го підрозділу університету. У загальнокомандній боротьбі переміг факультет здоров’я людини, срібними призерами стали майбутні фізики, третю сходинку п’єдесталу пошани посів природничо-гуманітарний коледж.

      Одночасно із студентами за легкоатлетичні нагороди у залік 9-ї спартакіади УжНУ серед викладачів і співробітників змагались їхні наставники. У чоловіків «золотий» дубль зробив  заступник декана економічного факультету Віталій Герзанич, котрий переміг у бігу на 100 метрів та стрибках у довжину. У жінок 100-метрівку найшвидше пробігла викладач природничо-гуманітарного коледжу Наталія Александра, а найдальший політ у стрибках в довжину здійснила викладач кафедри фізичного виховання Катерина Шевченко. Серед  команд перші три місця посіли колективи відповідно природничо-гуманітарного коледжу,  кафедри фізичного виховання і фізичного факультету.

      У загальнокомандному заліку викладацької спартакіади УжНУ, в якій у 9-ти видах спорту взяли участь понад 500 спортсменів з 20-ти підрозділів вишу, перемогла кафедра фізичного виховання, на другому місці економічний факультет, на третьому – фізичний.

 

 

23 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів