Закарпатські румуни провели фестиваль народного мистецтва на Рахівщині

Закарпатські румуни провели фестиваль народного мистецтва на Рахівщині
Цієї неділі, 22 травня, у селі Біла Церква Рахівського району відбувся XXІV обласний фестиваль румунського народного мистецтва.

 

У святі взяли участь мешканці сіл Середнє Водяне, Біла Церква, Солотвино, Нижня Апша, Плаюц, Глибокий Потік. Також на фестиваль  завітали гості з Буковини – представники села Волока Чернівецької області.

Румуни представили самобутнє етнічне мистецтво свого народу – традиційні народні вбрання, вишукані витвори з дерева, гончарство. Крім цього села презентували й гастрономічні особливості місцевої кухні.

На фестивалі виступили художні колективи Рахівського та Тячівського районів, а також гості з Чернівецької області  - аматорські народні колективи ,,Трандафір” і ,,Марцишор”.

Присутніх та учасників фестивалю вітали голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, Генеральний Консул Румунії Елеонора Молдован, а також керівники Рахівського району.

За активну роботу зі збереження культури і традицій румун Закарпаття найактивніших їх представників нагородили почесними грамотами. Кращі колективи художньої самодіяльності отримали  подарунки.

Прес-служба Закарпатської ОДА

 

24 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів