Закарпаття налагоджує співпрацю з Пардубицьким краєм

Зараз на Закарпатті перебуває представницька делегація Пардубіцького краю Чеської Республіки на чолі з гетьманом Мартіном Нетолицьким. В її складі також депутат парламенту Чехії, голова контрольної комісії Представництва Пардубіцького краю Вацлав Сноупек, староста міста Чеська Тршебова Ярослав Зеднік, керівник крайського уряду Ярослав Фолпрехт, представники органів місцевого самоврядування ряду міст і сіл партнерського регіону.

 

Чеські гості вже зустрілися з головою облради Михайлом Рівісом та представниками постійних комісій і фракцій облради. У ході двосторонніх перемовин підбито підсумки виконання підписаного торік Меморандуму про поглиблення співпраці між Закарпатською обласною радою і  Пардубицьким  краєм та  накреслено плани на перспективу.

Один із членів делегації Мартін Нетолицький, який приїхав до Закарпаття вже не вперше, наголосив, що всі візити зазвичай тут закінчуються позитивними результатами: ширшає географія співробітництва між самоврядними  громадами, родиннішими стають стосунки між людьми.

Михайло Рівіс зі свого боку зазначив, що влада Закарпаття приділяє особливу увагу налагодженню і розвитку транскордонних та прикордонних зв'язків з метою економічного піднесення області, поліпшення інвестиційного клімату, особливо у контексті децентралізації влади, завдяки якій, як відомо, органи місцевого самоврядування набувають додаткових повноважень. За нинішніх умов це реальний шанс розбудувати область, покращити життя її жителів. Дуже добре поставлене співробітництво з краєм Височіна та Пардубицьким краєм Чеської Республіки, зараз бажають долучитися Устецький та Карловарський  краї.

Далі сторони обговорили ще ряд інших важливих питань. Підбиваючи підсумки зустрічі, голова облради М.Рівіс запевнив гостей, що влада Закарпаття,  обласні обранці  налаштовані на активний розвиток подальшої співпраці між двома народами, бо все має край, тільки справжня дружба безкрая. Повідомила uzhgorod.net.ua прес-служба Закарпатської облради.

 

25 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів