На Ужгородщині намагалися підкупити правоохоронців

На Ужгородщині намагалися підкупити правоохоронців
На початку минулого місяця на дорозі трапився неприємний інцидент між правоохоронцями та водієм і пасажиром транспортного засобу.

 

Під час несення служби неподалік с.Кам’яниця, що  на Ужгородщині, поліцейські дорожньо-патрульної служби зупинили автомобіль, водій якого їхав за межами населеного пункту без увімкненого світла фар. На законну вимогу правоохоронців надати їм документи для складання адміністративних матеріалів за правопорушення, виявилося, що у керманича автомобіля відсутнє посвідчення водія.

До вирішення проблеми долучився пасажир авто - запропонувавши правоохоронцям неправомірну вигоду. На зауваження та попередження правоохоронців не відреагував, і намагався залишити вказані кошти в багажному відділенні службового автомобіля.

Поліцейські проявили принципову позицію - негайно доповіли про факт пропозиції надання їм неправомірної вигоди.  Згадані раніше кошти в подальшому були вилучені, а по даному факту розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання правомірної вигоди службовій особі).

25-річному мешканцю Великого Березного, який насмілився запропонувати представникам влади хабар, слідчі сьогодні вже оголосили про підозру, та найближчим часом скерують провадження з обвинувальним актом до суду, щоб той обрав відповідне покарання за ганебний вчинок. Сподіваємось, цей молодий хлопець запам’ятає один раз і на все життя, що за проступки потрібно відповідати гідно і у відповідності до Закону, а не шукати злочинних шляхів уникнення покарання.

Позиція поліцейських щодо хабарів є принциповою – за кожне намагання вчинити громадянами щось подібне, буде відповідна реакція правоохоронних органів згідно з Кримінальним кодексом України. З корупцією повинні боротися обидві сторони!

 

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області

 

25 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів