В Тисі оселились королівські особи

В Тисі оселились королівські особи
Цього тижня працівниками державної лісової охорони Чорнотисянського лісництва ДП «Ясінянське ЛМГ» зарибнили мальком струмкової форелі потічки лісництва.

 

До даного заходу долучився керівник підприємства Василь Теличук, лісничий Чорнотисянського лісництва Володимир Кувік, головний інженер Онуфрій Капчук та працівники єгерської служби.

 

- Рибу, яку в Карпатах називають королівською, завжди була звичайним блюдом на столі у жителів гір. Струмкова форель є надзвичайно цінним і належить до родини лососевих. Вона відноситься до холоднокровних риб і віддає перевагу чистим швидкоплинним річкам, насичених киснем. Нерест пструга в умовах підприємства проходить у жовтні-листопаді, а у квітні – травні з’являються мальки. Через тривалий час інкубації гине багато ембріонів через важкі умови, а саму ікру поїдають риби – плідники, а також інші риби. Тому, для збільшення кількості популяції форелі, було вирішено придбати мальки у місцевого підприємця у кількості десять тисяч штук, - каже директор ДП «Ясінянське ЛМГ» Василь Теличук.

 

Зарибнювали потоки в урочищах Великі та Малі Околи, Медвежий, Кичера та інші струмки. В даних місцях практично не проводяться рубки і є надія, що через 2-3 роки буде значна кількість пструга у річках підприємства.

В подальшому необхідно здійснювати зариблення, але основне завдання у збереженні цього виду лягає на лісову охорону та єгерську службу. За останні роки ведеться значна робота щодо будівництва перепадів на підприємстві, що дає сприятливі умови для проживання і розмноження струмкової форелі. Адже, при цьому вода збагачується киснем та уповільнює швидкість течії. Лісництвом планується влаштувати рибник для вирощування форелі і отримання власних мальків.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

25 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів