Закарпатці взяли участь у змаганнях зі спортивного орієнтування

Закарпатці взяли участь у змаганнях зі спортивного орієнтування
З 21 до 28 травня у чеському містечку Єсенік проходять Чемпіонат Європи та етапи Кубка світу зі спортивного орієнтування, участь в яких беруть збірні команди 32 країн.

 

В українських прихильників лісового спорту вже є привід для радості: у неділю львів’янка Надія Волинська виборола на спринтерській дистанції срібну медаль і титул віце-чемпіонки континенту! 18 контрольних пунктів, на майже чотирикілометровій дистанції, з більш ніж стометровим набором висоти, українка подолала за 14 хвилин і 28 секунд.

Чемпіонкою з результатом 14.23 стала Юдіт Вайда з Швейцарії, а третє місце з однаковим часом (14.34) посіли данка Майя Алм та росіянка Галина Виноградова.

Цього ж вікенду цікаві змагання – “Кубок Перемишльської фортеці” (Puchar Twierdzy Przemy?l) – проходили і у Польщі. Перемишль – надзвичайно гарне місто з багатою історією і цікавою архітектурою, знаходиться всього у 7 кілометрах від українського кордону. На початку ХХ століття тут існувала одна з найпотужніших фортець в Європі. Під час Першої світової війни місто було ареною кровопролитних боїв: під його стінами билися австрійці, угорці, росіяни, німці, чехи, поляки, українці, італійці… Сьогодні воно є своєрідною пам'яткою Битви народів у 1914 – 1915 роках. А розташовані на мальовничих пагорбах серед лісу руїни фортів стали аренами вже спортивних міжнародних баталій.

У “Кубку фортеці” взяли участь команди з Болгарії, Ірландії, Іспанії, ЛатвіїПольщі, Сербії та України. Закарпаття на змаганнях представляла невеличка команда обласного центру туризму і спорту учнівської молоді, складена з учнів Мукачівської гімназії.

Після фінального спринту під замковими мурами заслужені нагороди переможцям вручав справжній Гашековий бравий вояка Швейк. У категорії наймолодших впевнену перемогу за сумою результатів на трьох дистанціях одержав 9-річний Владислав Цепурдей. На два роки його старша сестра Катерина перемогла в категорії дівчат не старших 12-ти років на класичній дистанції та у спринті, але у комплексному заліку поступилися 4 секундами Вікторії Кєлб з польського Дебова. В змаганнях серед 14-річних у Ніни Цепурдей та Ганни Солонець відповідно п’яте та сьоме місця.

В основній категорії серед дорослих перші два місця вибороли майстри спорту України, що на змаганнях у Польщі виступають за місцевий клуб «Азимут», львів’яни Ярослав Пажух та Сергій Бабич (випускник Мукачівської ЗОШ №10 та КСО «Товариш»).

Третє місце у болгарина Петара Доганова. Мукачівець Андрій Расчупкін, інспектор патрульної служби, став переможцем окремої категорії, де змагалися працівники силових структур.

Серед жінок Ніна Расчупкіна, хоча й фінішувала другою зі спринтерської та третьою – зі середньої дистанцій, у загальному заліку до числа призерів не попала, адже була дискваліфікована з-за технічної помилки на «класиці». У змаганнях ветеранів не молодших 55-ти років першим був Олександр Цепурдей.

Серед українців призові місця у своїх вікових категоріях вибороли також Михайло Гутак з Калуша, киянин Дмитро Куцан і Тамара Зенченко з Дніпра.

Спортивний сезон набирає обертів.

 

26 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів