В Ужгороді поговорили про права ромських нацменшин

В Ужгороді поговорили про права ромських нацменшин
Сьогодні відбулося засідання координаційної ради в місті Ужгороді з питань захисту та інтеграції в українське суспільство ромських національних меншин. Заступник міського голови Олександр Білак, депутати міської ради Юрій Мандич, Мирослав Горват, Євген Прозор, лідери ромських громад обговорили забезпечення рівних прав і можливостей ромів для їх участі в соціально-економічному та культурному житті міста і держави, про активізацію співпраці з громадськими об’єднаннями ромів.

 

На засідання ради запросили й начальника управління праці та соціального захисту населення Андрія Біксея, начальника відділу обліку, розподілу та приватизації житла Марію Папай, начальника відділу капітального будівництва Адама Юрка, громадського активіста Миколу Яцкова.

Було обговорено питання врегулювання самовільного будівництва, перереєстрації мешканців, зокрема по вулиці Ужанській, 85 та 87.

З тимчасовою реєстрацією ромів, як ми вже повідомляли, питання наразі вирішується – при Ужгородському міському територіальному центрі соціального обслуговування створено сектор обліку бездомних осіб, куди можуть звертатися і безхатьки, і роми, які мають паспорт, але не мають реєстрації. Кожному, хто звернеться до цього сектору, у паспорті буде поставлена відмітка про реєстрацію – за адресою територіального центру.

 Крім того, обговорили і питання з реконструкції ЗОШ №13 по вулиці Дьендеші, а також закликали бажаючих долучитися до заходів, присвячених Дню захисту дітей.

 

Ужгородська міська рада

 

26 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів