Папа Римський прийняв делегацію України

Делегацію України на чолі з віце-прем’єр-міністром Дмитром Табачником, яка перебуває з офіційним візитом у Ватикані, прийняв глава цієї держави Папа Римський Іоанн Павло ІІ.

 

До складу української делегації ввійшли міністр культури і мистецтв Юрій Богуцький, глава Державного комітету зі справ релігій Віктор Бондаренко і глава Держкомітету з питань технічного регулювання і споживчої політики Леонід Школьник.

На зустрічі представники уряду України проінформували Папу Римського про забезпечення релігійної свободи в Україні. Під час розмови українська сторона також позитивно оцінила візит понтифіка в Україну, який відбувся три роки тому.

Глава Римсько-католицької церкви, у свою чергу, високо оцінив розвиток міжцерковних відносин і міжконфесійну згоду в Україні.

Відбулася також змістовна розмова Дмитра Табачника із заступником державного секретаря Ватикану архі?пископом Леонардо Сандрі, який позитивно відгукнувся про політику української держави, Президента й уряду щодо сприяння діяльності церков і реалізації прав віруючих, повернення їхніх культових споруд, незаконно конфіскованих у минулому.

Віце-прем??р-міністр акцентував увагу на тому, що Україна налаштована на зміцнення демократичних засад держави і суспільства, зокрема на забезпечення релігійної свободи, що ? неодмінною умовою цього процесу.

Він також відзначив необхідність активізації співробітництва між Україною і Ватиканом, підкресливши, що для українських учених величезний інтерес становлять унікальні колекції Апостольської столиці.

 

30 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів